English

Granola Granomiś 100g

9,22 

Brak w magazynie

Przygotowaliśmy dla Ciebie pyszną granolę na bazie zbóż, z dodatkiem kakao. Najlepiej smakuje w połączeniu z mlekiem, napojem roślinnym lub jogurtem.

  • ✔ 100 % zboża bezglutenowe
  • ✔ granola odpowiednia dla VEGAN
  • ✔ granola bez dodatku cukrów

Granola Granomiś

Granola Granomiś to idealna opcja na twoje zdrowe śniadanie – pyszny produkt, który możesz spożywać również jako przekąskę. Granola ta dostarcza wielu ważnych składników odżywczych, min. tak jak błonnik oraz białko. Możesz dostosować ją do swoich indywidualnych preferencji, dodając m.in. suszone owoce, wiórki czekoladowe lub inne składniki.

Składniki: płatki jaglane (29%), kasza jaglana ekspandowana (29%), ryż biały ekspandowany (29%), syrop z daktyli, kakao (4%).

Zalety składników Granoli Granomiś:

Płatki jaglane

Płatki jaglane to zdrowy i pożywny składnik granoli, który zapewnia szereg korzyści zdrowotnych. Niektóre z korzyści płynących z jedzenia płatków jaglanych to:

  • Są dobrym źródłem błonnika, witamin i minerałów, które są ważne dla utrzymania zdrowej diety.
  • Bezglutenowe: płatki jaglane nie zawierają glutenu, co czyni ich dobrą opcją dla osób z nadwrażliwością na gluten lub celiakią.
  • Niska zawartość kalorii: płatki jaglane są niskokaloryczne, co czyni je dobrym rozwiązaniem dla osób starających się schudnąć lub utrzymać zdrową wagę.
  • Dobre źródło przeciwutleniaczy: Proso jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy, czyli związków, które pomagają chronić komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki.
  • Mogą pomóc obniżyć poziom cukru we krwi: niektóre badania wykazały, że jedzenie prosa może pomóc obniżyć poziom cukru we krwi u osób z cukrzycą.
  • Mogą poprawić trawienie: Proso jest bogate w błonnik, który pomaga promować regularne wypróżnienia.

Ryż biały ekspandowany

Ekspandowany ryż jest wytwarzany po przez podgrzewanie i dmuchanie ziaren ryżu. Niektóre korzyści zdrowotne wynikające z jedzenia ekspandowanego białego ryżu to:

  • Niska kaloryczność: Ekspandowany biały ryż ma niską kaloryczność, co czyni go dobrym rozwiązaniem dla osób próbujących schudnąć lub utrzymać zdrową wagę.

  • Niska zawartość tłuszczu: Ekspandowany biały ryż ma niską zawartość tłuszczu, co może pomóc zmniejszyć ryzyko chorób serca.

Syrop z daktyli

Syrop daktylowy, znany również jako miód daktylowy jest wytwarzany z daktyli. Niektóre z potencjalnych korzyści zdrowotnych wynikających z używania syropu daktylowego obejmują:

  • Bogaty w składniki odżywcze: daktyle są dobrym źródłem witamin i minerałów, takich jak potas, magnez oraz witaminy B6 i K.
  • Syrop z daktyli jest dobrym źródłem przeciwutleniaczy i polifenoli.
  • Niski indeks glikemiczny: Daktyle mają niski indeks glikemiczny (IG), który jest miarą tego, jak szybko żywność podnosi poziom cukru we krwi. Pokarmy o niskim IG rzadziej powodują skoki poziomu cukru we krwi.
  • Może wspomagać trawienie: Daktyle zawierają wysoki poziom błonnika pokarmowego, który może pomóc w promowaniu regularnych wypróżnień i poprawie trawienia.
  • Może zwiększyć energię: Daktyle są naturalnym źródłem energii i mogą być świetną alternatywą dla przetworzonych batonów energetycznych lub napojów dla sportowców.
  • Może obniżać ciśnienie krwi: Syrop daktylowy może zawierać magnez, o którym wiadomo, że obniża ciśnienie krwi.
  • Może pomóc w leczeniu cukrzycy: są dobrym źródłem błonnika, który może pomóc w kontrolowaniu poziomu cukru we krwi u osób z cukrzycą.

Kakao

Kakao jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i innych korzystnych związków. Niektóre z potencjalnych korzyści zdrowotnych wynikających z jedzenia kakao obejmują:

  • Bogate w przeciwutleniacze: Kakao jest jednym z najbogatszych źródeł przeciwutleniaczy, które pomagają chronić komórki przed uszkodzeniami powodowanymi przez wolne rodniki. Wykazano, że te przeciwutleniacze, takie jak flawonoidy, mają właściwości przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.
  • Poprawia zdrowie serca: Kakao zawiera flawonoidy, które mogą pomóc obniżyć ciśnienie krwi i poprawić przepływ krwi do serca, co może zmniejszyć ryzyko chorób serca.
  • Poprawia nastrój: Jedzenie kakao może zwiększyć poziom serotoniny i endorfin w mózgu, co może zmniejszyć objawy depresji i lęku.
  • Może poprawić funkcje poznawcze: wykazano, że flawonoidy kakaowe poprawiają przepływ krwi do mózgu i chronią komórki mózgowe, co może pomóc zmniejszyć ryzyko pogorszenia funkcji poznawczych związanego z wiekiem.
  • Może sprzyjać utracie wagi poprzez zmniejszanie apetytu.

Informacja alergiczna:

Produkt może zawierać alergeny z orzechów ziemnych, migdałów, orzechów nerkowca oraz innych orzechów
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.  

Kraj pochodzenia:

Polska

Marka:

Pure&Sweet Karolina Łyczko-Bindacz

GTIN:

5906746002092

Waga 0,1 kg
Wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna / Energy: 1732 kJ/ 409 kcal

Tłuszcz / Fat: 4,6 g

-w tym kwasy tłuszczowe nasycone / of which saturates: 0,8 g

Węglowodany / Carbohydrate: 78 g

w tym cukry / of which sugars: 7,9 g

Błonnik/ Fibre: 3,1 g

Białko/ Protein: 13 g

Sól / Salt: 0 g